Expeditie Malawi 2014

In oktober vertrek ik voor 15 dagen met 11 leerlingen uit TVWO4 naar het warme hart van Afrika: Malawi. We gaan hier onze handen uit de mouwen steken voor verschillende projecten van Worldmapping, een organisatie de het mogelijk maakt dat jongeren tussen de 15 en 18 jaar ontwikkelingswerk kunnen doen.
Niet alleen voor de leerlingen een spannende reis, maar ook zeker voor mij! Met de Dominicaanse Republiek als meest exotische bestemming, is Malawi toch andere koek. Lees vanaf nu hoe de voorbereidingen gaan en terwijl we daar zijn mijn reisverslagen!

Tiwonana!

JufdeBoer

donderdag 23 oktober 2014

The tree, the tree, the tree is on fire...


Dag 6: Vrijdag 17 oktober

Vannacht was er weer een ander avontuur. Stel je voor: een vreselijke harde storm. De geur van verbrand hout en heel veel wc-bezoekjes. Zodra we op bed lagen begon het vreselijk te waaien. Iedereen had moeite om de slaap te vatten nu de tenten heen en weer geschud werden. Ik loop naar de wc en op de terugweg zie ik dat een bosbrand, die al een tijdje gaande was nu wel heel dichtbij is. Het as vliegt om ons heen en daartussen zitten ook brandende vuurdeeltjes. We maken de manager van Pakachere wakker en bespreken de situatie met haar. Zij vindt het ook dichtbij. We besluiten om alle leerlingen uit hun tent te halen en binnen te laten slapen. Iedereen werkt geweldig mee. Binnen enkele minuten liggen alle leerlingen heerlijk te slapen in het hostel. Wij slapen met zijn drieën op de grond in de eetzaal.  Nou ja, slapen was lastig. De stroom ging aan en uit, en de lampen dus ook. De muggen zoemen om ons heen en om 4.00 uur begint de minaret van de dichtbij gelegen moskee. Kort daarna wordt het licht. De tenten staan nog, bedekt onder asdeeltjes, maar wat een opluchting dat we zo snel gehandeld hebben en dat onze leerlingen zo flexibel zijn.

De ochtend staat in het teken maag en darmklachten. Meer dan de helft van de groep heeft last van diarree.  Duidelijk een bacteriële infectie die we in Mawa hebben opgelopen. 2  leerlingen hebben ook koorts, vandaag maar even rustig aan en eventueel later op dag naar een dokter. Ik ben zelf ook niet zo lekker vanochtend, maar had ook niet anders verwacht. Beter nu dan straks op het volgende project. Veel cola, bouillon en thee dan maar. Gedeelde smart is halve smart in deze groep. We steunen elkaar, letten op elkaar en komen hier samen wel door heen.

We gaan straks op pad naar Liwonde National Park, voor een dagje van rust aan het zwembad. Hopelijk kunnen we dan morgen weer allemaal fit op safari!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten